Advisory Board

Sustainia har samlet et unik styregruppe – en bred men dybt specialiseret kompetenceklynge – der tilsammen favner den indsigt og de erfaringer, der skal være med til at skabe rammerne for omstillingen til et bæredygtigt samfund. Læs mere om styregruppens 14 medlemmer.

Internationalt bestyrelsesmedlem og tidl. adm. direktør for United Nations Global Compact, der arbejder med at mobilisere verdens virksomheder i en global bevægelse for bæredygtig udvikling. Tidl. direktionsmedlem i Novo Nordisk, hvorfra hun blev kendt som arkitekten bag den tredobbelte bundlinje, der kombinerer økonomi og social ansvarlighed. 

Internationalt erfaren leder med særligt fokus på, at få samfundsansvar og forretning til at gå op i en højere enhed.  

Bæredygtighed
Ledelse
Netværk

Erik Rasmussen

Stifter af Sustainia og Mandag Morgen. En historiefortæller med et banebrydende risk-to-opportunity mindset, som har spillet en vigtig rolle i at sætte bæredygtighed på den politiske dagsorden. Bedømt af WEF som en af de 100 mest indflydelsesrige journalister i verden. 

Som stifter af Sustainia fortsætter Erik med at udfordre konventionel tænkning og skubbe grænserne for virksomhedernes tilgange til bæredygtighed.

Storytelling
Medier
Bæredygtighed

Rådgiver for Klimarådet, samt professor og leder af Sustainability Science Center på Københavns Universitet. Tidligere formand for Klimakommissionen og formand for Klimarådet – og en af de uafhængige forskere udnævnt til at udforme 2019 UN Global Development rapporten. 

Førende akademisk ekspert inden for bæredygtighed og klimaproblematikker, samt erfaren rådgiver på policy niveau til forandringsskabelse.  

Bæredygtighed
Forskning
Klimapolitik

Ejer og adm. direktør for konglomeratet Thornico A/S, der opererer inden for en bred vifte af industrier: Mad, teknologi, skibsfart, fast ejendom, finans, mode og sport. Passioneret iværksætter og investor – med særligt fokus på digitale løsninger. Er internationalt anerkendt for sin unikke ledelsesfilosofi samt evner inden for marketing og branding.

Innovativ leder og progressiv investor, samt medlem i en lang række bestyrelser og tænketanke. 

Innovation
Ledelse
Bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesformand i miljøfonden KR foundation, den grønne tænketank CONCITO og Berlingske Media. Tidligere EU-kommissær for klimahandling fra 2009 til 2014, hvor hun førte forhandlingerne frem mod vedtagelsen af EU’s klima- og energiramme for 2030. 

Indgående viden om de politiske og samfundsmæssige udfordringer, der er forbundet med en bæredygtigheds- og klimaomstilling.

Klimapolitik
Fondsarbejde
Samfundsudvikling

Stifter og adm. direktør af Tomorrow, en platform for konkrete bæredygtige handlinger og mangfoldigt fællesskab. Derudover, bestyrelsesmedlem i virksomheder som LEGO, 3XN og Vækstfonden. Kåret som en af de sidste 100 års 100 mest betydende kvinder af Kvinfo og Berlingske.

Erfaren iværksætter og innovatør med fokus på at skabe dialog inden for bæredygtighed og involvere samfundet i den grønne transformation.

Digital strategi
Innovation
Involvering af samfundet

Lars Nørby Johansen

Bestyrelsesformand i en lang række virksomheder, herunder William Demant Invest, Københavns lufthavne, Codan, Montana Møbler, Rockwool Fonden og Oticon Fonden. Tidl. adm. direktør for Falcks Redningskorps og Falck Holding. Erhvervsprofil med solid erfaring inden for investeringer og innovation.

Erfaren forretningsleder med solid viden inden for transformation af erhvervssektoren.

Bestyrelsesarbejde
Investeringer
Transformationer

Adm. direktør for Google Denmark. En strategisk leder med bred international erfaring inden for teknologibranchen, der tidligere har bestridt topposter hos IBM Danmark og Microsoft. Har bevist en betydelig historik for rentabel vækst gennem forandringsledelse, innovation og udvikling af mennesker.

Progressiv og alsidig leder med særligt fokus på gigant-teknologiske virksomheders rolle i transformation af samfundet.

Strategi
Ledelse
Teknologi

Adm. direktør for Danmarks Grønne Investeringsfond, der er med til at sikre finansiering til nye teknologier som er til gavn for klima og økonomi f.eks vertical farming, intelligente varmepumper eller innovative maskiner til omstilling af industri.

Indgående viden om grønne investeringer, partnerskaber og forretningsudvikling.

Bæredygtighed
Fondsarbejde
Økonomi

Adm. direktør for Vækstfonden – den danske stats investeringsfond – hvor han i mere end 15 år har arbejdet i forskellige roller med at skabe et sammenhængende økosystem for risikovillig kapital i Danmark, som gør det muligt for både nye og mere modne virksomheder at udløse deres fulde vækstpotentiale. 

Repræsenterer investeringssektorens forståelse af startup-branchens behov for ressourcer og kapital i forbindelse med den grønne transformation.

Strategi
Finans og investeringer
Forretningsudvikling

Bestyrelsesformand og partner i Implement Consulting Group. Specialiseret og erfaren rådgiver fra konsulentbranchen – med særlige kompetencer inden for strategisk transformation, forretningsudvikling og vækst. 

Erfaren konsulent med særligt fokus på, hvad der skaber ændringer i virksomheder, og hvordan man fremskynder disse transformationer.

Procesfacilitering
Rådgivning
Transformationer

Bestyrelsesformand for Ørsted A/S. En fremsynet og strategisk leder – som har stået i spidsen for Ørsteds succesfulde transformation fra traditionel el-produktion baseret på fossile brændsler til en globalt førende virksomhed inden for grøn energi.

Fremsynet leder med specialiseret viden om energisektorens rolle i den grønne transformation. 

Strategi
Energisektoren
Bæredygtighed

Stifter og adm. direktør af Constructive Institute, der arbejder med et kulturelt skifte inden for journalistik – en tilgang som ændrer journalisternes rolle, mål og fokus i et forandret medielandskab. Tidl. chefredaktør og nyhedsdirektør i DR og hos Jyllands-posten. 

Erfaren chefredaktør, med særligt fokus på mediernes rolle i den grønne transformation af samfundet samt inddragelsen af samfundet.

Medier og journalistik
Samfundsudvikling
Ledelse

Adm. direktør i Lundbeckfonden – en evergreen venture fond med fokus på investeringer inden for life science, der årligt investerer for omkring 350 til 400 millioner kroner. Derudover, bestrider hun næstformands poster i yderligere fire store børsnoterede virksomheder: Ørsted, Lundbeck, ALK-Abelló og Falck.

Central repræsentant for fondslivet med stor ekspertise inden for fonde og udvikling af virksomheder.

Økonomi
Fonde
Bestyrelsesarbejde

Afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, der arbejder for at opnå regeringens mål om 70 pct. reduktion af drivhusgasser i Danmark i 2030. Tidl. vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen og kreativ direktør i FORA.

Kompetent leder med stor viden og erfaring inden for energiomstilling, herunder systemiske løsninger inden for forsynings-, energi-, og klimaområdet.

Politik
Økonomi
Energi- og klimaomstilling

Formand for Ingeniørforeningen IDA, som er en forening for viden, netværk og interessevaretagelse, der har til hensigt at sikre ingeniører et godt arbejdsliv. Tidl. bestyrelsesformand i Akademikernes A-kasse (AKA).

Fremsynet leder med fokus på, hvordan arbejdslivet styrkes og teknologiens stemme kan byde ind og styrke Danmarks vej til en bæredygtig udvikling.

Teknologi
Lobbyisme
Netværk

Hvem står bag projektet?

Ekspertnetværket

Få et overblik over hele ekspertnetværket bag Drejebog 2025 – et økosystem af nøglekompetencer – der tæller en række forskellige sektorer, samfundsdiscipliner og udvalgte eksperter.

Se ekspertnetværkets udtalelser om Drejebogen

Udtalelser

Har du spørgsmål til projektet?

Du er velkommen til at kontakte os i forhold Drejebog for Danmark og Sustainia World. Hvad enten det drejer sig om et muligt samarbejde, gode ideer eller nysgerrighed, hører vi gerne fra dig. 

Erik RasmussenStifter, Sustainia
KONTAKT